Кошик
1745 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 14.05).

+380 (95) 095-81-00
+380 (63) 881-47-81
+380 (97) 758-21-69
+380 (97) 939-96-84
Магазин церковних товарів "Трикірій"
Кошик

Ікони церковні 56х48 і 80х60см

в виде галереив виде списка

Ікони з цього розділу з успіхом можуть бути додані в різьблений кіот з дерева виробництва наших майстрів. Ціну на ікону в кіоті та наявність уточнюйте за контактними даними на сайті.

кіоти для ікон

Аліпій Печерський, Феофан Грек, Діонісій – найбільш відомі іконописці, чиї шедеври вже багато століть як зараховані до скарбниці світового сакрального мистецтва. З ікон їх кисті зроблені сотні списків, які шануються нарівні з оригіналами.

Але хто ж був першим майстром іконопису? Який образ був створений першим у світі? Церковний Переказ свідчить про першої іконі Спасителя, коли Ісус Христос зволив зобразити чудесним чином Свій лик на платі (ікона Спас Нерукотворний). Також відомо, що євангеліст Лука написав ікону Богородиці ще за земного життя Христа. Йому належить цілий ряд зображень святого лику Матері Божої.

Образу вважаються вікном у Горній світ (Царство Небесне), нагадуванням про небесне Прототип, в них – відблиски Божественного Фаворського світла. Шануючи ікону, православні благоговіють перед нею, а перед тією святістю, що світить нам крізь живопис, моляться не образу, а перед ним. Василій Великий вважав, що поучающей сили в іконописному образі навіть більше, ніж у проповіді. А й справді: ікона через художні прийоми розповідає про істини Священного Писання.

не Можна забувати і про катехитичної ролі храмових ікон. В них ви знайдете відповіді на питання про християнство. Ікони Христа, Пресвятої Богородиці, ангелів, святих дружин і чоловіків, православних свят – частинки священної історії. Також образу церкви покликані налаштувати віруючих на участь у Літургії та Євхаристії.
Ми молимося милосердної Богородиці, Заступниці за всіх нас, а також святим угодникам, щоб вони попросили Господа помилувати нас і пробачити.

Варто пам'ятати, що молиться перед іконами треба з відкритими очима. Дивлячись на ікони, ми спрямовуємо свої думки до конкретного адресата – Ісуса, Богородиці, святих. В молитві ми можемо дякувати, прославляти, просити і каятися. Головне робити це щиро, з вірою, а не формально.
Храми благоукрашены часто не тільки стараннями священика, але і багатьох парафіян. Іконостаси для храмів, ростові зображення – ікони великі 120х60 і 113х57см – і середньої величини (56х48 і 80х60см) знаходять свою особливу зв'язок з віруючими в молитовному просторі храму. Святкова ікона розміщується в центрі – на аналої, щоб присутні могли поклонитися і прикластися до образу.
Стародавні та сучасні ікони, з золотими і срібними фонами, прикрашені ризами, часто виконані настільки майстерно, що їх можна сміливо назвати шедеврами.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner