Кошик
1741 відгук

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (95) 095-81-00
+380 (63) 881-47-81
+380 (97) 758-21-69
+380 (97) 939-96-84
Магазин церковних товарів "Трикірій"
Кошик

Церковне начиння

Приймаємо різну церковне начиння з латуні на чистку і реставрацію - телефонуйте сьогодні!
в виде галереив виде списка

Наша лавка в широкому асортименті пропонує різну церковне начиння від виробників в Україні.

Церковне начиння

Православна церква вчить, що храм – це Дім Господній, місце для молитовного спілкування і єднання з Богом. Це прообраз раю на Землі і Царства Небесного. Тому архітектура, елементи екстер'єру та інтер'єру, предмети внутрішнього оздоблення і декору храму кожен своїми засобами передають ці ідеї, допомагають віруючому зануритися у своїй побожний атмосферу.

Глибокий символізм всіх деталей – відображення надбання всієї більш ніж 2000-літньої історії християнства. Це стосується також священних судин і церковного начиння, необхідних для здійснення богослужінь і Таїнств.

наприклад, Євхаристійний набір входять дискос (блюдо на підставці), потир (чаша), копие (ніж у вигляді наконечника списа), лжица (невелика ложка з хрестом, з якої причащають віруючих), а також ківш, в якому подається вино на проскомідії. У кожного – своє значення і роль. Скажімо, дискос нагадує страву, з якого Ісус роздавав хліб на Тайній Вечері. Потир – чашу, з якої Він поїв Своїх учнів. Так, дотримуючись встановленої Христом традиції, нині віруючі куштують Тіло і Кров Господні з чаші. Якщо ж потрібно причастити прихожанина поза храму, то для зберігання Святих Дарів використовується дарохранильниця.

Для вчинення одного з найдавніших і найважливіших Таїнств – хрещення – використовуються купіль і мирница. Саме слово хрещення, яке по-грецьки звучить як «баптисма», означає «занурення у воду». Таким чином в купіль, зроблену у формі великої чаші, занурюють дитини, яку хрестять. У мирнице зберігається миро, яким помазують лоб тільки що хрещеному немовляті. Після здійснення цього Таїнства людина приєднується до Церкви, духовно перероджується.

Обов'язковим атрибутом Обряду одруження є вінчальні вінці. Адже в цей день створюється союз чоловіка та дружини не тільки на землі, але й на Небесах. Вінці або корони покликані нагадати про вічність шлюбу. Якщо чоловік з дружиною гідно перенесли труднощі, зберегли взаємоповага, підтримку один одного, розуміння, то Господь, обручивший їх в день вінчання, дасть їм особливу нагороду в Царстві Небесному.

Для проведения Таинства елеосвящения не обойтись без прибора для соборования. Традиция помазывания болящих елеем ведет свою историю с апостольских времен. Но известно, что исцеляет болезни телесные и духовные не масло, но сила молитвы. Совершая чин соборования, священники просят Господа о выздоровлении страждущего.

Всю эту церковную утварь, а также кадила, карнавки, лампады, пошивочную продукцию и разную церковную мебель и многое другое Вы можете купить в интернет-магазине Трикирий.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner